top of page

SVOLVÆRGEITA

Guidet tur til Lofotens mest spektakulære fjelltopp

Normalveien

Geita som den kalles på folkemunne er kanskje Lofotens mest kjente fjelltopp for klatrere. Turen byr på spektakulær utsikt fra man kommer over skoggrensen. Klatringen er bratt og kan oppleves utfordrende for mange. Vi hjelper dere opp med stramt tau, klatretips og råd. Men selve klatringen må du gjøre selv. Fra toppen av Geita har man kirkegården i Svolvær under beina. Her har syklister hoppet over fra storehornet til lillehornet, brudepar blitt viet og kanoer veltet for å få det karakteristiske bildet med Svolvær i bakgrunnen.

Turbeskrivelse

Vi møtes på parkeringsplassen ved Sherpatrappene for et lite ferdråd. Der prater vi gjennom hvordan turen gjennomføres, hva som kreves av dere og hvordan vi hjelper dere til toppen. Vi rusler oppover skogen og får raskt utsikt over byen. Vi prater om planter og historie samtidig som vi nærmer oss fjellet. Klatringen er bratt, men på gode tak. Vi klatrer geita i to taulengder, slik at dere får en liten hvilepause halvveis. Siste etappe går opp på storehornet. Her er utsikten fantastisk og man kjenner alle verdens følelser strømme gjennom kroppen! Herfra kan du klyve over på lillehornet, om du våger. Eller du kan velge å bli firet ned til bakken igjen. Derfra rusler vi ned til byen i lag.

«Svolværgeita er stedets alpine stolthet, og hadde avvist flere beilere, blant hvilke Martin Ekroll på Skrova hadde erklært at hun ikke var mottakelig for annen kurtise enn raketter" 

- førstebestiger Ferdinand Schjeldrup om Geita

Praktisk informasjon

Tid:

3-5 timer

Utstyr:

Vi stiller med nødvendig utstyr

Vanskelighetsgrad

Middels 

Antall personer:

Vi tar 1 til 4 personer per guide.

Pris:

1 person: 4000,-

2-4 personer: 2000,- per person

Aldersgrense

15 år

Det kan være stor pågang i Juli, noe som kan medføre litt venting

Følg oss på sosiale medier

YOUR GUIDE IS CERTIFIED
Alle våre guider er internasjonalt sertifiserte fjellførere - IFMGA Mountain Guides

215-2159118_ifmga-logo_edited.png
Hvor starter turen?
Blåtindveien 5, 8310 Svolvær
Tilbakemeldinger fra gjester

Flere turer du vil like

Nordryggen vågakallen
stetind bergtagen guides
Hamarøyskaftet Bergtagen
Tilbakemeldinger
Hvor starter turen
bottom of page
Book Now Book Now