top of page
197606145_331111392052843_7282335850340195269_n.jpg

STETIND

NORMALVEIEN
Bli med på guidet tur til Stetind. Vi garanterer en opplevelse for livet. Fjellet regnes som en av de 3 store turene innen norsk fjellsport, og ble i 2002 kåret til Norges nasjonalfjell av Reiseradioens lyttere.

Turen starter på havnivå der stien snirkler seg opp gjennom den idylliske bjørkeskogen. Over skoggrensen får vi på nytt se Stetind ruve over oss. Vi stopper på Svartvannet for en liten pause. Herfra blir det brattere klyving opp til fortoppen. På fortoppen tar vi på oss klatresele og binder oss inn i tau. Herfra starter det virkelige eventyret. Vi følger den luftige eggen, balanserer over hustaket før vi møter de ti forbitrede fingertak. Dette er det hardeste partiet på turen der du regelrett dingler med rumpa flere hundre meter over bakken. Vi tar oss god tid og tilrettelegger for deg slik at denne passasjen går bra. Fra toppen er utsikten fantastisk, med Lofotveggen i horisonten og isbreene i Narvikfjellene i ryggen.

Bli med på den råeste fjellturen i Norge med våre dyktige guider. Stetind er en "once in a lifetime" opplevelse. Men har du vært her en gang, så vil du garantert tilbake!

Praktisk informasjon

Tid:

10-12 timer

Utstyr:

Vi stiller med nødvendig utstyr. Du må ha solide fjellsko, mat for en dag i fjellet og en god tursekk.

Vanskelighetsgrad

4+

Antall personer:

Vi tar 1 til 2 personer per guide.

Pris:

1 person: 5800,-

2 personer: 4000,- per person

Aldersgrense:

15 år

Sesong:

Juni til September

Det kan være stor pågang i Juli, noe som kan medføre litt venting

"fjellet er mektig og vi ble små. Luksus med bare oss to i gruppa og guide Stian.  Trygg og alltid nærværende føring gjorde det til en fenomenal opplevelse, og fingertakene og andre utfordringer ble forsert. En heftig opplevelse som anbefales"

- Birgitte

Krav til våre guider
IFMGA Mountain Guides

215-2159118_ifmga-logo_edited.png

SYDPILLAREN
Superklassikeren som byr fantastisk klatring i storslagne omgivelser. Du kommer garantert til å bli bergtatt av sydpillaren på Stetind.

Sydpillaren på Stetind er en av de flotteste klatrerutene i Norge. 12 taulengder med nydelig klatring i dramatisk natur. Dette i fotsporene til førstebestiger Arne Næss.

Det vanskeligste partiet involverer klatring av grad 6-. Turen tar deg gjennom mytiske passasjer og flotte hyller som Kongelosjen og det 2. Amfi, som forøvrig er en flott lunsjhylle.

Vi starter turen på samme plass som for normalveien, men skiller lag med stien ved Svartvannet. Returen følger normalveien ned.

Du burde ha klatret en del for å være med på denne turen. I tillegg bør du være komfortabel med store høyder.

"Stetind er en fabelaktig reisning. Fjellet kommer rett opp av sjøen, blir brattere og brattere på en helt nydelig måte. Stetind er deilig granitt, hard, god stein å holde i. Det er som om fjellet er på din side."

- Arne Næss, førstebestiger -

Praktisk informasjon

Tid:

11-13 timer

Utstyr:

Vi stiller med nødvendig utstyr. Du må ha gode fjellsko, mat for en lang dag i fjellet. Du må ha en god sekk, uten ramme, som kan klatres med.

Vanskelighetsgrad

6- 

Antall personer:

Vi tar 1 til 2 personer per guide.

Pris:

1 person: 6500,-

2 personer: 4500,- per person

Aldersgrense

15 år

Det kan være stor pågang i Juli, noe som kan medføre litt venting på returen.

Følg oss på sosiale medier

Tilbakemeldinger
Hvor ligger Stetind?

Du liker kanskje disse turene også?

P6210063_edited.jpg
17911548052803482.jpg
Presten%20Bergtagen%20Guides_edited.jpg
Hvor ligger stetind
Kommentarer
Sydpillaren
stetind bergtagen guides_edited.jpg
bottom of page
Book Now Book Now