Stetind 

“Da revner tåken - og endnu en gang står han for oss, titanen, lynomfunklet, vassdrivende, skinnende som smergelpusset jern. Det raper av torden omkring ham, men det rager ham ikke, ingenting rager ham, der han troner i olympisk likegyldighet over livets svedende gesjæft - em ambolt hvorpå guderne kan hamre.”

- Peter Zappfe -

Normalveien

Å klatre Stetind er en opplevelse for livet. Fjellet regnes som en av de 3 store turene innen norsk fjellsport. De to andre er Store Skagastølstind og Romsdalhorn.

Turen starter på havnivå der stien snirkler seg opp gjennom den idylliske bjørkeskogen. Over skoggrensen får vi på nytt se Stetind ruve over oss. Vi stopper på Svartvannet for en liten hvil. Herfra blir det brattere klyving opp til fortoppen. På fortoppen tar vi på oss klatresele og binder oss inn i tau. Herfra starter det virkelige eventyret. Vi følger den luftige eggen, balanserer over kirketaket før vi møter de ti forbitrede fingertak. Dette er det hardeste partiet på turen der du regelrett dingler med rumpa 1000 meter over bakken. Vi tar oss god tid og tilrettelegger for deg slik at denne passasjen går bra. Fra toppen er utsikten fantastisk, med Lofotveggen i horisonten og isbreene i Narvikfjellene i ryggen.

Ta med vennene eller kjæresten din på den råeste klatreturen i Norge. Stetind er en "once in a lifetime" opplevelse. Ta sikte på å gjøre opplevelsen fullkommen med å velge våre guider til turen.

stetind.JPG
Stetind Bergtagen Guides
stetind bergtagen guides
stetind bergtagen guides

Ved bestilling av tur godtar du samtidig våre betingelser og bookingvilkår. Spørsmål? Ta gjerne kontakt.

Praktisk informasjon

Tid:

10-12 timer

Utstyr:

Vi stiller med nødvendig utstyr. Du må ha solide fjellsko, mat for en dag i fjellet og en god tursekk.

Vanskelighetsgrad

4+

Antall personer:

Vi tar 1 til 2 personer per guide.

Pris:

1 person: 5800,-

2 personer: 4000,- per person

Aldersgrense:

15 år

Sesong:

Juni til September

Det kan være stor pågang i Juli, noe som kan medføre litt venting

"... fjellet er mektig og vi ble små. Luksus med bare oss to i gruppa og guide Stian.  Trygg og alltid nærværende føring gjorde det til en fenomenal opplevelse, og fingertakene og andre utfordringer ble forsert. En heftig opplevelse som anbefales"

- Birgitte

Sydpillaren

Superklassikeren som byr fantastisk klatring i storslagne omgivelser. Du kommer garantert til å bli bergtatt!

Sydpillaren Stetind

Sydpillaren på Stetind er en av de flotteste klatrerutene i Norge. 12 taulengder med nydelig klatring i dramatisk natur. Dette i fotsporene til førstebestiger Arne Næss.

Det vanskeligste partiet involverer klatring av grad 6-. Turen tar deg gjennom mytiske passasjer og flotte hyller som Kongelosjen og det 2. Amfi, som forøvrig er en flott lunsjhylle.

Vi starter turen på samme plass som for normalveien, men skiller lag med stien ved Svartvannet. Returen følger normalveien ned.

Du burde ha klatret en del for å være med på denne turen. I tillegg bør du være komfortabel med store høyder.

 

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Sydpillaren Stetind
Sydpillaren Stetind

Praktisk informasjon

Tid:

11-13 timer

Utstyr:

Vi stiller med nødvendig utstyr. Du må ha gode fjellsko, mat for en lang dag i fjellet. Du må ha en god sekk, uten ramme, som kan klatres med.

Vanskelighetsgrad

6- 

Antall personer:

Vi tar 1 til 2 personer per guide.

Pris:

1 person: 6500,-

2 personer: 4500,- per person

Aldersgrense

15 år

Det kan være stor pågang i Juli, noe som kan medføre litt venting på returen.

"Stetind er en fabelaktig reisning. Fjellet kommer rett opp av sjøen, blir brattere og brattere på en helt nydelig måte. Stetind er deilig granitt, hard, god stein å holde i. Det er som om fjellet er på din side."

- Arne Næss, førstebestiger -

Tilbakemeldinger
Hvor ligger Stetind?

Du liker kanskje disse turene også?

P6210063_edited.jpg
Kuglhorn Bergtagen Guides
Presten%20Bergtagen%20Guides_edited.jpg
 
 
 
 
Book Now Book Now