Stetind 

“Da revner tåken - og endnu en gang står han for oss, titanen, lynomfunklet, vassdrivende, skinnende som smergelpusset jern. Det raper av torden omkring ham, men det rager ham ikke, ingenting rager ham, der han troner i olympisk likegyldighet over livets svedende gesjæft - em ambolt hvorpå guderne kan hamre.”

- Peter Zappfe

Norges nasjonalfjell venter på deg

Normalveien

Stetind er en opplevelse man ikke kan gå glipp av. Står man under fjellet og glaner opp på den renskårede granittbiten, så får man frysninger gjennom hele kroppen. Turen starter på havnivå og snirkler seg opp gjennom den idylliske bjørkeskogen. Over skoggrensen får vi på nytt se Stetind ruve over oss. Vi stopper på Svartvannet for en liten hvil. Herfra blir det brattere klyving opp til fortoppen. På fortoppen tar vi på oss klatresele og binder oss inn i tau. Herfra starter det virkelige eventyret. Vi følger den luftige eggen, balanserer over kirketaket før vi møte de ti forbitrede fingertak. Dette er det hardeste partiet på turen der du regelrett dingler med rumpa 1000 meter over bakken. Vi tar oss god tid og tilrettelegger for deg slik at denne passasjen går bra. Fra toppen er utsikten fantastisk, med Lofotveggen i horisonten og isbreene i Narvikfjellene i ryggen.

Ta med vennene, mammaen eller kjæresten din på det råeste eventyret du kommer til å oppleve. Stetind er en "once in a lifetime" opplevelse. Ta sikte på å gjøre opplevelsen fullkommen med å velge våre guider til turen.

Vi tilbyr guidede turer fra Juli til September

Turen krever at du er i normal form og har gått i fjellet før. Vi legger opp til 2 gjester per guide for å optimalisere opplevelsen til gjestene, i henhold til standarder utarbeidet av det internasjonale fjellførerforundet (IFMGA/UIAGM).

Tid: 

10-12 timer

Utstyr: 

Vi stiller med nødvendig klatreutstyr. Du behøver fjellsko eller kraftige turjoggesko. En sekk på 30L er tilstrekkelig. En varm, isolerende jakke og et vindtett plagg.

Pris:

1 person: 5800.-

2 personer: 4000,- per person

*For best oppfølging og sikkerhet opererer vi med maks 2 gjester per guide

Sydpillaren

Sydpillaren på Stetind er en av de flotteste klatrerutene i Norge. 12 taulengder med nydelig klatring i dramatisk natur. Dette i fotsporene til førstebestiger Arne Næss. Det vanskeligste partiet involverer klatring av grad 6-. Turen tar deg gjennom mytiske passasjer og flotte hyller som Kongelosjen og det 2. Amfi, som forøvrig er en flott lunsjhylle.

 

Tid:

Turen tar 11-13 timer

Utstyr:

Du trenger klatresko og en 30-40l sekk med en isolerende jakke, vi ordner resten. 

Pris:

1 person: 6500,- 

2 personer: 4500,- per person

Vanskelighetsgrad:

Vanskeligste part er grad 6-

Ta kontak for mer info: info@bergtagen.no 

*Vi har har maks 2 gjester per guide

Hvor ligger Stetind?
Tilbakemeldinger
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

+47 48051147