top of page

HAMARØYSKAFTET

Fantastisk utsikt, luftige passasjer og spennende klatring

Normalveien

Hamarøyskaftet ble brukt som navigasjonspunkt av fiskere på havet i gamle dager. Ikke så rart at førstebestigningen ble gjort så tidlig som i 1885 av fiskeren Martin Ekroll fra Skrova. Han ble sikkert imponert av det vakre kystlandskapet, med smaragdgrønt hav og beitelandskap når han seilte i land på Hamarøy. Ta med vennegjengen eller familien på en fantastisk fjellklatretur og opplev det samme som Martin gjorde for snart 150 år siden.

 

Hamarøyskaftet ligger 5 minutter fra fergeleiet på Skutvik. Fra parkeringsplassen rusler vi en liten halvtime opp gjennom glissen bjørkeskog før klatringen starter. Selve klatringen er enkel og følger hyllesystemer med noen små opptak underveis. Utsikten er fantastisk og gir klatringen et luftig preg. På vei ned må vi rappellere og det krever at man har kontroll på nervene.

 

Bli med en av våre guider og vi leverer en flott dag for deg i fjellet. Etter turen stikker vi gjerne innom Hamsunsenteret eller en av de koselige kafeene for et hjemmelaget kakestykke.

Turen kan godt kombineres over en langhelg med Stetind, Kuglhorn eller Svolværgeita, som ligger rett over fjorden. Enkleste måte å komme seg hit er med ferge fra Svolvær, eller bil fra Narvik eller Bodø.

hamarøyskaftet
hamarøyskaftet
hamarøyskaftet

Praktisk informasjon

Tid:

3-5 timer

Utstyr:

Vi stiller med nødvendig utstyr

Vanskelighetsgrad

5- 

Antall personer:

Vi tar 1 til 2 personer per guide.

Pris:

1 person: 3500,-

1-2 personer: 2500,- per person

Aldersgrense:

15 år

 

Sesong:

Mai til September

"Så tetner natten

inn over øen,

kun havet buldrer -

nirvanas bulder."

- Knut Hamsun om naturen på Hamarøy

Følg oss på sosiale medier

Tilbakemeldinger
Hvor ligger Hamarøyskaftet?

Du bør også lese om disse turene

nordryggen vågakallen
stetind.jpg
kuglhorn
Tilbakemeldinger
Hvor ligger Hamarøyskaftet
bottom of page
Book Now Book Now