Hamarøyskaftet

Fantastisk utsikt, luftige passasjer og overkommelig klatring

Juni - September

Den skjulte perlen Hamarøyskaftet er sommerens beste tips. Vil du komme deg unna folkemassene i Lofoten? Ta ferga fra Svolvær over til Skutvik, og opplev den nydelige naturen på Hamarøy. Det vakre kystlandskapet, med smaragdgrønt hav og beitelandskap er umulig å ikke bli sjarmert av. Ta med venninegjengen eller dama på en koselig fjellklatretur i fred og ro fra folkemassene på andre siden av Vestfjorden.

Hamarøyskaftet ligger 5 minutter fra fergeleiet på Skutvik. Vi rusler en liten halvtime opp gjennom glissen bjørkeskog før klatringen starter. Selve klatringen er enkel og følger hyllesystemer med noen små opptak underveis. Utsikten er fantastisk og gir klatringen et luftig preg. På vei ned må vi rappellere og krever at man har kontroll på nervene. Bli med en av våre guider og vi leverer en flott dag for deg i fjellet. Etter turen stikker vi gjerne innom Hamsunsenteret eller en av de koselige kafeene for et hjemmelaget kakestykke.

Turen kan godt kombineres over en langhelg med Stetind, Kugelhorn eller Svolværgeita, som ligger rett over fjorden. Enkleste måte å komme seg hit er med ferge fra Svolvær, eller bil fra Narvik.

Tid: 3-5 timer 

Utstyr: Vi ordner med hjelm, sele og det du måtte trenge. Du trenger fjellsko eller stive joggesko. 30l sekk er tilstrekkelig for mat og et varmeplagg.

Pris: 

1 person: 3500,-

2 personer: 2500,- per person

Har du spørsmål? Send oss en mail på info@bergtagen.no

Tlf: +47 48051147 

Hvor ligger Hamarøyskaftet?
Tilbakemeldinger
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

+47 48051147